×
Unfortunately we have no shipping options for United States.

Loitsijan polku

Tässä Loitsijan polun jaksossa perehdytään Poro Tour -turnaukseen sekä maailmalla järjestettäviin Magicfest-turnauksiin. Ensimmäisten turnauksiensa jälkeen monet pelaajat äkkäävät, että olisi mielenkiintoista pelata myös isoissa sekä Suomessa että ulkomailla pelattavissa turnauksissa. ja tapahtumissa. Suomessa näitä ovat esimerkiksi vuoden mittainen Poro Tour -sarja, jossa pelaajat pääsevät pelaamaan kaikkia suosittuja turnausformaatteja. Kuusitoista parasta pelaajaa pääsevät lisäksi osallistumaan Poro Tour Invitational -kutsuturnaukseen.

Mikä on Poro Tour? 

Suomen isoin Magic-turnaussarja on nimeltään Poro Tour. Sarja koostuu neljästä eri formaatein vuoden aikana pelattavasta pääturnauksesta sekä pelit päättävästä Poro Tour Invitational -kutsuturnauksesta. Vuoden aikana pelattavat pääturnaukset ovat kaksi Poro Tour Modern, yksi Poro Tour Standard ja yksi Poro Tour -limited turnaus. Pääturnauksiin voi osallistua 90-130 pelaajaa. 

Maineen ja kunnian lisäksi turnaussarjan tapahtumissa on mahdollista voittaa roppakaupalla Planeswalker-pisteitä, tuotepalkintoja sekä palkintokrediittejä. Kussakin pääturnauksessa jaetaan palkintoina vähintään 2000 porokrediittiä.

Pääturnaukset ovat WPN Premium -turnauksia. Tämä tarkoittaa, että käytössä on ns. competitive-tason säännöt ja paikalla on aina tuomareita, jotka huolehtivat että turnaus sujuu kaikille mukavalla tavalla. Tarkempia turnaussääntöjä ja -käytäntöjä pääsee tutkimaan täältä: https://www.wizards.com/ContentResources/Wizards/WPN/Main/Documents/Magic_The_Gathering_Tournament_Rules_PDF1.pdf 

Pääturnauksien ohella turnaussarjassa pelataan myös lukuisia Poro GP -turnauksia, joista on mahdollista niittää pisteitä rankingeihin ja Poro Tour Players Clubissa etenemiseen. 

Poro Tour Ranking ja Players Club

Poro Toureilla ja niiden osakilpailuissa kerrytetään ranking-pisteitä, joista hyötyy tulevissa Poro Toureissa, ja Players Club tarjoaa pelitapahtumissa niiden myötä erilaisia bonuksia. Poro Tour Players Club jakaa etuuksia, kuten byejä (ilmaisia kierrosvoittoja), ilmaisia osallistumisia ja VIP-kohtelua. Pääset tutustumaan tarkemmin Poro Tour Players Clubin etuisuuksiin Poro Tourin omilta verkkosivuilta.

Poro Tour Invitational 

Poro Tour Invitational 2018
Poro Tour Invitational -turnaukseen tullaan pitämään ennen kaikkea hauskaa ja hulluttelemaan huikeiden formaattien ja pelikavereiden pariin. Kuvassa vuoden 2018 kutsupelaajat.

Poro Tour Invitational on kulloisenkin Poro Tour-kauden huipentava 16 pelaajan kutsuturnaus. Invitationaliin aiempien turnausten voittajien lisäksi turnaukseen kutsutaan eniten ranking-pisteitä keränneet, Suomen mestari, joukkuekilpailun voittajajoukkueen edustaja sekä pelaajaäänestyksen voittaja. 

Invitational pelataan Poromagian tiloissa Pasilassa joulukuussa, ja turnauksesta on tarjolla suoraa ja selostettua striimiä osoitteessa www.twitch.tv/poromagia. Invitationalissa pelataan viittä eri formaattia. Kekseliäät ja pirulliset formaatit asettavat joka vuosi osallistujien pelitaidot kovalle koetukselle. Pääset tutustumaan edellisvuoden invitational-formaatteihin Poro Tourin verkkosivuilta.

Invitational-voittaja saa itsestään kuvan alteroituna lempikorttiinsa, ja tämän lisäksi annetaan palkintoina Poromagian krediittejä parhaiten pärjänneille. 

Isoista turnauksista hyvin suosittuja ovat myös Magicfest-turnaukset, joita järjestetään monissa eri maissa.

MagicFest ja Grand Prix

MagicFest käynnissä
MagicFesteille saapuu pelaajia jokaisesta maailmankolkasta kilpailemaan rakastamansa pelin parissa.

Turnausviikonloppu oli entiseltä nimeltään Grand Prix (GP), mutta vuonna 2019 nimeksi vaihdettiin MagicFest. Nykyään Grand Prix termillä viitataan ainoastaan MagicFestien sisältämiin avoimiin pääturnauksiin. Nämä ovat rahapalkintoja, Pro-pisteitä ja osallistumisoikeutta Mythic Championship -turnauksiin tarjoavia ammattilaisturnauksia

Magicfestit ovat avoinna kaikille pelaajille, ja ne ovat isoimmat järjestettävät Magic-turnaukset. Vuoden 2018 loppuun mennessä on järjestetty 654 Grand Prix -turnausta, joista isoin oli GP Las Vegas 2015, joihin osallistui 7551 pelaajaa. Keskimäärin osallistujia on pääturnauksessa 1,000 - 1,500 ja palkinnot vaihtelevat 35,000$ - 65,000$, riippuen sijainnista ja formaatista.

MagicFestit kestävät kolmesta neljään päivään, ja niitä voisi luonnehtia Magic-pelaajien joukkokokoontumiseksi. Pääturnauksen lisäksi tapahtumassa on tarjolla lukuisia sivuturnauksia, taiteilijoita nimikirjoittamassa kortteja, cosplayaamista, paneeleja sekä Magicin pelaamista kaikissa muodoissa.

MagicFestin rakenne

MagicFest on aina vähintään kolmen päivän mittainen tapahtuma, joka pääsiassa alkaa perjantaisin Last Chanse Trialeilla. Nämä trialit ovat yleensä viiden kierroksen turnauksia, joista voittajat saavat kaksi byeä (ilmaisia voittoja) pääturnaukseen. Byejä voi myös ansaita Pro-pisteillä sekä Planeswalker-pisteillä

Varsinainen pääturnaus on kaksipäiväinen ja alkaa vasta launtaina. Siinä toteutetaan Swiss pelimuotoa, ja se voi olla Limited- tai Constructed-turnaus. Limited-muotoisessa pelataan ensimmäinen päivä sealedia ja toisena päivänä kaksi draftia. Constructedissa taas pelataan kaikki kierrokset kyseistä formaattia. Kierrosmäärä vaihtelee, mutta useimmiten se on kahdeksan tai yhdeksän ensimmäisenä päivänä. Kaikki pelaajat, joilla kahdeksan kierroksen jälkeen on kuusi voittoa ja kaksi häviötä tai parempi tulos, saavat jatkaa seuraavana päivänä. Yhdeksäs kierros pelataan logistisista syistä, jos kyseessä on Limited-turnaus.

Toisena päivänä pelaaminen jatkuu kuudella tai seitsemällä kierroksella riippuen formaatista. Näiden kierrosten jälkeen kahdeksan parasta pelaajaa siirtyy pudotuspeleihin (tätä kutsutaan top 8:ksi).

Palkinnot

MagicFestin pääturnauksessa jaetaan rahapalkintoja, Pro-pisteitä ja kutsuja Mythic Championship turnaukseen. Kahdeksan parasta tai kaikki pelaajat, joilla on vähintään kolmetoista voittoa turnauksen lopussa (riippuen siitä kumpia on enemmän), kutsutaan Mythic Championship turnaukseen. Rahapalkinnot vaihtelevat 35 000 $ ja 80 000 $ välillä, riippuen osallistujamäärästä, mutta tämä toki ilmoitetaan jo ennakkoon. Koko turnauksen voittaja saa 6000 $- 10 000 $. Turnauksen koosta riippuen maksimissan 225 pelaajaa voi voittaa palkintoja, pienimmät palkinnot ovat 200 $. 

Turnauskokemukset ja -reissut tarjoavat aivan uudenlaisen kokemuksen pelata Magicia, ja niistä riittää puhuttavaa ja muisteltavaa vuosienkin jälkeen. Ei muuta kuin rohkeasti kokeilemaan myös isompia turnauksia ja nauttimaan maailman parhaasta pelistä tuhansien muiden pelaajien seurassa!

Seuraavassa jaksossa “Loitsijan polkua”

"Loitsijan polun" seuraavassa osassa jatketaan tutkimusmatkaa turnausten parissa. Seuraavaksi on vuorossa turnauksiin valmistautuminen.

“Loitsijan polku” on Magicin opassarja, joka lähtee liikkeelle Magicin perusasioista ja etenee aina pakkojen rakentamiseen ja pelin strategioihin saakka. Uusi jakso julkaistaan joka perjantai Poromagian blogissa. Tervetuloa mukaan lumoavalle matkalle Magicin ihmeelliseen maailmaan! 

Ota haltuun myös seuraavat Magic-kanavat:

Kasuaalikorneri MTG - Magicin aloittaneille ja aloittamisesta kiinnostuneille suunnattu Facebook-ryhmä. Ryhmässä tiedotetaan Poromagian aloittelijaystävällisistä turnauksista ja tapahtumista. Ryhmä soveltuu myös hyvin peliseuran hakemiseen ja Magic-aiheisten kysymysten esittämiseen!

Poromagia MTG - Hieman kokeneemmille Magic-harrastajille suunnattu Facebook-ryhmä. Ryhmässä tiedotetaan tulevista turnauksista, kilpailuista, tapahtumista ja Magic-tarjouksista. Ryhmässä voi etsiä myös peliseuraa ja kortinvaihtokumppaneita