×
Unfortunately we have no shipping options for United States.

Näissä artikkeleissa käymme läpi Spiel 2014 -pelimessuilla kokeilemiamme lautapelejä, joista testaajilla ei ollut ennestään kokemusta. Arviot perustuvat yleensä yhteen pelikertaan ja porojen ensivaikutelmaan kustakin pelistä. Reissuraportin ja muut peliarviot löydät täältä.

 

Black Hat

Julkaisija: Dragon Dawn Productions
Pelaajamäärä: 2-6
Ikäsuositus: 10+
Kesto: 30 minuuttia
Teema: Hakkerit ja tietokoneet
Perusmekaniikka: Kartalla liikkuminen, tikki
BoardGameGeekKliks!

Suomalaisen Arctic Unionin pisteellä saimme hauskan demokokemuksen, kun pian Kickstartattavan Black Hat -hakkeripelin suunnittelija Timo Multamäki tuli esittelemään uutuutta. Saimme pikaisen parin vuoron opastuksen tietokoneteemaiseen peliin, jossa ryhmä kilpailevia hakkereita koettaa murtautua järjestelmään ja yrittää saada muut jäämään kiinni. Peli oli varsin helpostilähestyttävä, sillä sen perusmekaniikka perustuu perinteiseen tikki-korttipeliin, jossa aloittava pelaaja lyö tietynarvoisen kortin pöytään ja muut vastaavat oman kätensä korteilla. Tikkikierroksen tulos ratkaisee kuka liikkuu tietoverkkoa kuvaavalla laudalla ja missä järjestyksessä.

Pelistä tekee mielenkiintoisen erityisesti sen pelilauta. Uusille vyöhykkeille (joita kuvaavat erilaiset palomuurit, suojaukset, serverit ja muu teemaansopiva termistö) siirtyminen kun ei ole pelkästään kilpajuoksua, sillä niihin voi jäädä jumiin ja jotkin suojaukset olisi hyvä ylittää pysähtymättä tai vasta muiden vanavedessä. Mahdollisia reittejä on kartalla myös useita, lisäksi kaikki pelaajat hallitsevat kahta pelinappulaa kerrallaan ja kummankaan ei soisi jäävän jälkeen. Pelaajien on siis osattava löytää oikea aika myös hävitä tikkikikierroksia ja liikkua informaatioverkkoa kuvaavalla pelilaudalla mahdollisimman tehokkaasti. Kyse kun ei ole vain tietomurrosta, vaan sen tekemisestä mahdollisimman salavihkaisesti ja jälkiä jättämättä.

Black Hatin kantava elementti on nimenomaan sen teema (joka vetosi ainakin omaan testiryhmäämme) ja Timo esitteli mielenkiintoisen demon aikana myös modulaarisen pelilaudan toimintaa. Sen onnistui kekseliäästi kuvata hakkerimeininkiä pelimekaanisesti; pelaajien on pelilautaan vaikuttaen mahdollista esimerkiksi jättää tahallisesti jälki tietomurrosta ja aiheuttaa hälytys, jolloin viranomaiset pääsevät hakkerien jäljille. Tällöin poliisinappula lähtee seuraamaan pelaajia laudalla ja kiinnijääminen tietää linnaa!

Jo testiversiossaan laadukkain komponentein rakennettu Black Hat tulee Kickstarter-joukkorahoitukseen julkaisijan arvion mukaan marraskuun puolessa välissä, joten kannattaa pitää silmät auki. Peli oli kiintoisa kokemus muutenkin, kuin sinivalkoisten lasien läpi tarkasteltuna ja sen massasta erottuva teema tulee olemaan hauska suositeltava Black Hatin saapuessa Poromagiankin valikoimaan.

Perinteisen malliset, värikkäät pelinappulat modulaarisella, laatoista koostuvalla pelilaudalla. Kukin pelaaja kontrolloi kahta nappulaa.

Muovipintaisten korttien ulkoasu on vaikuttava ja taide tukee hienosti pelin nykyaikaista ja "IT-tunnelmaista" miljöötä. Kun korteille on annettu numeroarvojen lisäksi myös nimet ja teema, tulee tuttuun tikinpelaamiseenkin tarinaa hakkerien mitellessä taitojaan.

Tunnistettava, punainen Black Hat -kortti kiertää rundien välissä pelaajalta pelaajalle.

Toivottavasti tyylikäs Black Hat saa arvoisensa huomion Kickstarterissa ja päästään pian odottamaan sen julkaisupäivää!

Peli on nyt myös ennakkotilattavissa poromagian sivuilta: http://poromagia.com/lautapelit/109768-black-hat.html