Tuntuu kuin edellisestä pääturnauksesta olisi vierähtänyt taas kerran pieni ikuisuus. Fiilikset johtuvat tietystikin siitä, että käsillä on viimeiset hetket ennen seuraavia mittelöitä, sillä Poro Tour Sealed kolkuttelee ovia Amonkhetin saattelemana.
Kävimme viime viikolla Eetun kanssa Amonkhet Previewssa läpi ensitunnelmia Limitedin saralta. Nyt Prellut ja muutamat Magic Online Sealedit viisaampina on muutamien korttien arvostus muuttunut sitten videon julkaisun. Tässä Eetun mietteitä kyseessä olevista korteista:
Alisuoriutujat:
5. Fan Bearer – Älkää vihatko, en sano että kortti olisi millään tavalla huono! Kahden manan täppäys on vaan loppupeleissä suht tyyristä. Ehkä omat kokemukset Bearerista ovat sattuneet juuri nopeimpiin peleihin, jossa kortti on ollut vähän hidas. I am still a FAN.
4. Splendid Agony – Poisto se on huonokin poisto. Agony on ollut mulla hieman huono, sillä sen ympäri on ollut aika helppo pelata. Kun vastustaja istuu mustalla dekillä kolmen manan päällä niin kikkavaihtoehdot ovat aika vähissä. Kortti on silti ihan jees, hätätapauksessa voi vain pienentää vastustajan ukkoja. Splendid!
3. Naga Vitalist – Yleensä oon tykännyt kahden manan manamiehistä, mutta tässä formaatissa vitalisti ei ole vakuuttanut. Ehkä mun dekeissä ei vaan ole oikeen ollut mitään mihin rampata. Osasyynä on vitalistin 1 poweri, joka ei oikein tunnu riittävän taistelemaan (muutamaa 2 droppia lukuunottamatta) mitään vastaan. Sujauttaisin vikkelän vitalistin silti dekkeihin, joista löytyy esimerkiksi parit Sandwurmit ja muuta high endiä!
2. Tah-Crop Elite – Itse en ole pelannut tätä korttia kertaakaan (tai valkoista juurikaan). Kaikki fiilikset kortista ovat siis vihollisen kenttäpuolelta tähystettynä. Eliitti ei ole ikinä tuntunut uhkaavalta. On oikeastaan tullut vain hyvä fiilis kun vastustaja tapouttaa neljän manan 2/2 lenturiin. Formaatissa ei oikein ole mitään varsinaista tokeni strategiaa, jolla saisi otettua pulusta kaiken ilon irti. Kortti on varmaan ihan jees paljon creatureita ja alhaisen curven omaavissa aggrodekeissä.
1. Aven Initiate – Pidin initiaattia yhtenä sinisen parhaimpana commonina. Sitä se saattaa vieläkin olla, mutta tirppa ei ole astunut odotusten kokoisiin saappaisiin. Neljän manan 3/2 lenturissa ei ole mitään vikaa, saahan sen vielä 7 manalla haudasta takasinkin! Itselle on jäänyt sellainen fiilis, että neljän manan 2 toughnessin ukot ei ole formaatissa järin hyviä. Kortti tuskin kuuluu listan sijalle yksi, mutta se on jättänyt omaan suuhun sellaisen talipallon maun, että siinä pysyy! Huomenna multa nokitaankin luultavasti silmät päästä kyseisillä talitinteillä...
**Alleviivauksena vielä alisuorittajiin; tarkoituksena ei ole sanoa etteivätkö kyseiset kortit olisi pelikelpoisia tai jopa hyviä, vaan pikemminkin tuoda ilmi, että pelikokemus näiden korttien kohdalla ei ole vastannut niille asetettuja ennakko-odotuksia.
Positiiviset yllättäjät:
5. Scribe of the Mindful – Ensisilmäyksellä kortti ei näyttänyt kummoiselta, miltei pelikelvottomalta. Sujautin Scribejä ekan kerran dekkiin prelluissa, jossa UB:ni sisälsi mm. Bontu the Devourerin, countereita ja poiston Final Rewardin muodossa. Formaatissa on hyvin vähän tehokkaita poistoja, joten niiden napsiminen takaisin on poikaa. Myös hitaissa sealed matchupeissa counterien uudelleenkäyttö voi nousta matsin ratkaisevaksi tekijäksi. Sideboardaisin silti näitä ulos aika ronskilla kädellä aggressiivisimpia dekkejä vastaan.
4. Scaled Behemoth – Tykkään vihreistä lötköistä, eikä tämä kroko ole poikkeus. Behemotti on osoittautunut kokonsa ja hexprooffinsa ansiosta vielä kovemmaksi kuin oletin. Tämä monsteri ajaa vastustajan kiperiin tilanteisiin, joissa on pakko blokata koko tiimin voimin ja silti tuhoutua yhteen pumppuspelliin. Kroksalle voi myös lätkiä huoletta pumppuja ja housuja, esimerkiksi Cartouche of Strengthin!
3. Minotaur Sureshot – Kortti ei ole saman tason yllättäjä kuin 1. ja 2. sijan kortit. En missään vaiheessa pitänyt korttia huonona, mutta se on osoittautunut erinomaiseksi. Sureshot sopii niin aggressiivisiin kuin controllimaisempiinkin dekkeihin. Reachi on erittäin tervetullut lisä punaisiin dekkeihin, joilta usein puuttuu vastaukset lentureihin burneja lukuunottamatta. Ei yksin pelejä ratkaiseva, mutta kaikin puolin mainio kortti!
2. Insult//Injury – Ensimmäisen kerran laitoin kortin dekkiin viimeisten joukossa. Voi pojat kuinka väärässä olinkaan! Kortti on aggressiivisissa dekeissä aivan päällikkö. Useamman kerran on tullut napattua vastustaja housut kintuissa erinäisissä reissaus tilanteissa jo pelkästään Insult osalla. Arvostus on noussut kohtalaisesta kortista melkeinpä pommin tasolle. Kortti ei tietenkään ole läheskään yhtä hyvä non-aggro dekeissä. Suosikkikortteja avattavaksi huomiselle!
1. Greater Sandwurm – Mulla ei ollut ennakkoon suuria odotuksia hiekkamatoa koskien, mutta se on sujahtanut sealedissa oikeen mielellään curvetopperiksi. Mato ei näytä 7 manan 7/7 lötkönä kovin kummoiselta. Isketään korttiin cycling ja evaasio ja kyseessä onkin kovan luokan finisheri! Madon evaasio on tuntunut aika ajoin siltä, kuin se olisi melkeinpä unblockable. Huonoimmassakin tapauksessa vastustaja joutuu useimmiten vaihtamaan siihen kaksi suurinta ukkoaan. Mato on ollut itselle positiivisin yllättäjä!
**
Tuttuun tapaan vielä loppukevennyksenä, tässä veikkaukset huomisen Top 8 pelaajien tiimeistä:
- Much Hagon, Such Wow!: 2 pelaajaa
- Birdlife Helsinki: 2 pelaajaa
- #PetoOnIrti: 2 pelaajaa
- Big Game Hunters: 1 pelaaja
- One Main Game: 1 pelaaja
Törmäillään huomenna Sealedin merkeissä!
Sami Häggkvist