×
Unfortunately we have no shipping options for United States.

Viikonloppu oli tapahtumarikas sekä maailmalla että Suomen kamaralla. Mexico Cityssa ja Vancouverissa pelattiin molemmissa OGW -Limited GP, joissa ensimmäinen päivä pelattiin Sealedia ja toisella päivällä swissin 6 rundia koostuivat kahdesta draftista. Turnauksien Top 8 draftien tulokset ovat todella mielenkiintoista luettavaa, sillä turnaukset voitettiin käytännössä identtisillä UR Aggroilla. Muitakin samankaltaisuuksia on havaittavissa; BW Allyt ylsivät molemmissa turnauksissa semifinaaleihin asti ja vihreät dekit näyttävät suoriutuneen verrattain heikosti kummassakin draftissa.

Tässä vielä arkkityyppijakaumaa Mexico Citysta ja Vancouverista:

       Mexico City              Vancouver

1.    UR Aggro                 UR Aggro

2.    RBg Good stuff         WR Aggro

3-4.  WB Ally                   WB Ally

3-4.  BR Aggro                GBuc* Good Stuff

5-8.  WR Aggro               WR Aggro

5-8.  UW                         UB

5-8.  UG                         GRu

5-8.  UGc*                      GWb 

 *c = colorless

Dekkilistat löytyvät Wizardsin omilta sivuilta oheisten linkkien kautta:

GP Mexico City: http://magic.wizards.com/en/events/coverage/gpmex16/top-8-decklists-2016-01-31

GP Vancouver: http://magic.wizards.com/en/events/coverage/gpvan16/top-8-decklists-2016-01-31

Näitä tuloksia analysoimalla näyttäisi, että formaatti on varsin nopea eikä anna paljoa aikaa kömpelöille manabaseille. Samoin kuin edellisessä formaatissa, peräänkuulutan draftatessa curven tärkeyttä. Halvat spellit paranevat entisestään Oathissa julkaistun Surge -mekaniikan myötä.

PoroTour -turnaussarja sai jatkoa Raumalla Poro GP Legacy:n muodossa. Turnaus houkutteli paikalle peräti 43 pelaajaa ja taistelun tuoksinan hälvetessä viimeinen mies tolpillaan oli Aleksi Kaitila (Team BoatBrew). Vahvoja otteita esittivät myös Esko Pakka (#PetoOnIrti), Andrei Häyrynen (Birdlife Helsinki) ja Jori Hukka (Birdlife Helsinki). Tiimikisa onkin heti kauden alkuun kutkuttavassa tasatilanteessa tiimien #PetoOnIrti ja Team BoatBrew välillä 16:ssa pisteessä. Koko sarjataulukon löydät osoitteesta: http://porotour.com/joukkuekilpailu/

 

Sami Häggkvist