Kaladesh Prerelease -viikonloppu on aivan nurkan takana ja MtG maailmassa on kova pöhinä setin vaikutuksista Contructed formaatteihin. Listaan tänään Kaladeshin kortteja, jotka ovat mielestäni jääneet toistaiseksi liian vähälle huomiolle, ja tulevat ylittämään odotukset tulevien kuukausien aikana. Sen pitemmittä puheitta, käydään suoraan asiaan:
Toistaiseksi Verdurous Hulk on jäänyt verrattain vähälle huomiolle. Viiden manan kortiksi se on kuitenkin todella voimakas. Vihreän Hulkin vahvuus juontaa juurensa ennen kaikkea sen monipuolisuuteen. Se on vahva pelin ensimmäisenä creaturena mutta loistaa eritoten tilanteissa, joissa pääset jakamaan +1+1 counttereita muille creatureille pelipöydällä. Näin teet vastustajan removal -spelleistä alitehoisia vastauksia Gearhulkkiin. Optiot tämän kortin kanssa ovat paljon laajemmat kuin ensinäkemällä tajuaakaan. Ajoittain Gearhulk on 8/8 tramplemörkö, kun taas toisinaan se muuttaa kolmen 2/2 miehen boardin kolmeksi 3/3 mieheksi sekä 5/5 Hulkiksi. Tämä on todella vahva efekti viiden manan kortiksi. Uskon, että Verdurous Gearhulk on Pro Tourin breakout -kortti.
Sininen Hulkki, kuten oikeastaan valtaosa koko syklistä, on jäänyt Planeswalkereiden nostattaman hypen alle. Mielestäni syyttä, sillä tämä steroideilla pumpattu Snapcaster Mage on Control pelaajan unelma. Mikäli todellinen Control -dekki tulee kukoistamaan uudessa Standardissa, suurin krediitti siitä tulee kuulumaan Torrential Gearhulkille. On totta, että sininen Hulk vaatii ympärilleen paljon tarkemmin suunnitellun rungon kuin muut Hulkit, mutta en näe tätä varsinaisena ongelmana. Sininen, kenties UW, Control -dekki näyttää varsin pelikelpoiselta Kaladeshin myötä, jossa Torrential Gearhulk pääsee loistamaan instant speed kortinnoston ja counttereiden keskellä. Uskoisin raa'an draw-go Controllin olevan yksi harvoista toimivista strategioista Emrakul dekkejä vastaan, joiden pelkään dominoivan tulevaa Standardia.
Pia Nalaar ei näytä päällepäin kummoiselta, mutta itse pidän kortista aika lailla. Pia Nalaar tuo kolmella manalla 3 poweria kahteen bodyyn jaettuna, mikä on jo itsessään ihan kelpo diili. Tämän lisäksi se tukee artifact pohjaisia aggrodekkejä hyvin tehden combatin suunnittelusta erittäin hankalaa vastustajalle. Pia Nalaar sopii myös erinomaisesti strategioihin, joissa myös Vehiclet pääsevät näyttämään onko ne tehty ruostumattomattomasta – vaiko romumetallista. Kaiken kaikkiaan pidän korttia varsin kelvollisena korttina uuteen Standardiin.
Lathnu Hellion operoi Kaladeshin uudella mekaniikalla, Energylla. Hellion on Kaladeshin versio Blastoderm / Ball Lightning -tyylisestä kortista, ja on mielestäni todella vahva statseiltaan. Kolmella manalla Lathnu Hellion uhkaa tehdä 8 damagea vastustajaan, ja tässä puhutaan ainoastaan Hellionin itsensä tuottamasta energiasta. Vuoron kaksi Voltaic Brawler yhdistettynä vuoron kolme Lathnu Hellioniin on alku, joka tulee lopettamaan paljon pelejä ennen kuin ne ehtivät toden teolla edes alkaa. Luonnollisesti Hellion voidaan blokata tai poistaa, mutta myös nämä ovat molemmat positiivisia lopputulemia. Minua askarruttaa voisiko Hellion nähdä peliä jopa Modernin puolella Burnassa. Todennäköisesti ei, mutta en myöskään pidä sitä mahdottomana.
Fleetwheel Cruiser on Lathnu Hellionin ohella setin toinen Pallosalama. Uskon, että tämä on ehdottomasti yksi parhaista Vehicleistä ja eroaakin muista siinä, että toimii peliin tullessaan creaturena ilman miehistöä. Yksi Cruiserin suurimmista vahvuuksista tulee olemaan sen kyky ajaa Planeswalkereita (Chandra, Tamiyo, Liliana & Dovin Baan) matalaksi. Vaihtoehtoisesti se toimii neljän manan Lava Axena, joka jättää samalla merkittävän uhan pöydälle tulevia vuoroja varten. Mielestäni kaiken kaikkiaan erittäin potentiaalinen kortti.
Kaladesh tulee muokkaamaan Standardia isolla kädellä ja tuo mukanaan todella vahvoja kortteja aggressiivisiin strategioihin. Odotan innolla, että uusi Standard formaatti avaa siipensä tulevina viikonloppuina SCG Openin ja Pro Tourin merkeissä.
Mukavaa prelluviikonloppua kaikille!
Sami Häggkvist