Tämän vuoden Helsingin WMCQ on nyt paketissa. Paikalle saapui 72 pelaajaa kilpailemaan tämän vuoden World Magic Cup -joukkuepaikasta. Turnauksen Top 8 oli kokonaisuutena varsin kovatasoinen, tässä sijoitukset swissin jälkeen;
1. Mikael Heikinheimo (Abzan Company) 2. Leo Lahonen (RUG Scapeshift) 3. Ari Hämäläinen (Suicide Zoo) 4. Andrei Häyrynen (Junk) 5. Max Sjöblom (Jund) 6. Tuomas Valkeapää (Affinity) 7. Niko Korhonen (GR Tron) 8. Ville Kaukoranta (GW Boggles)
Kahdeksan parhaan dekkilistat löydät täältä
Ainoat pelaajat, jotka selvisivät swissin läpi tappioitta, olivat Heikinheimo ja Lahonen. Samat herrat jatkoivat voittokulkujaan aina finaaliin saakka, jossa he pääsivät ottamaan toisistaan mittaa ja ratkomaan WMC-slotin osoitteen. Finaalin vei nimiinsä Leo Lahonen, joka voitti matsin pelein 2-0. Isot onnittelut Leolle maajoukkuepaikasta, se oli ehdottomasti ansaittu voitto!
Viikonlopun WMCQ:ssa myös itse pelanneena, turnauksesta jäi muutamia mietteitä käteen. Turnauksen metagame oli huomattavasti combo-painotteisempi kuin etukäteen oletin. Etenkin graveyard-pohjaiset combo-dekit tuntuivat olevan viikonloppuna hyvin positioituja, sillä haten määrä oli aikalailla all time low. Turnauksessa oli kolme kappaletta Dregejä, joiden tulokset olivat 5-2, 5-2 & 4-3. Tämän lisäksi turnauksessa oli useampia Living Endejä, Abzan Companyita ja ainakin yksi Griselshoal combo.
Pelasin itse Jeskai Nahiria, joka osoittautui olemaan varsin kehno dekkivalinta eiliselle. Omat matchuppini olivat seuraavat:
GR Tron: 2-1 Win Jeskai Nahiri: 2-0 Win Dredge: 2-1 Win Griselshoal: 2-1 Win RUG Scapeshift: 0-2 Loss Affinity: 0-2 Loss Jeskai Nahiri: 2-1 Win
Menin siis kaikkinensa 5-2, joka oli 9. sijan arvoinen suoritus. Tulosta olennaisempi asia tulkita turnauksesta on, että päivän ainut matchup, jota pidän positiivisena on Affinity. Mirrorit ovat lähtökohtaisesti even ja loput matchupit ovat kaikki sellaisia, joita vastaan en mielelläni pelaisi. En myöskään usko, että olin erityisen epäonninen matchuppieni kanssa, vaan Modernin nykytila yksinkertaisesti on tällä hetkellä heikko reaktiivisille dekeille. Modernissa on mieletön määrä lineaarisia dekkejä, jotka lähestyvät formaattia eri suunnilta. Reaktiivinen dekki pystyy valmistautumaan realistisesti riittävän hyvin kahta lineaarista strategiaa vastaan. Mielestäni tämä ei riitä, ja sen vuoksi aion itse suosia jatkossa lineaarisia strategioita. Jos minun pitäisi pelata huomenna Modern -turnaus, niin pelaisin Suicide Zoota. Myöhemmin syksyllä päästään näkemään onko metagame muuttunut kenties Eldritch Moonin myötä vai alkaako Modern viimein löytää raaminsa.
Mukavaa alkanutta viikkoa,
Sami Häggkvist
Add Comment Colla